FORGOT YOUR DETAILS?

OBIECTIVE TURISTICE

Pianu de Jos sau cel mai mare teren natural de golf din România, Cetatea Alba Carolina , Transalpina sau Drumul Regelui  Valea Frumoasei , Râpa Roşie 

Pianu de Jos

Pe teritoriul localității au fost descoperite (1961-1963) vestigiile unor așezări suprapuse, aparținând culturilor Turdaș (mileniul IV î.C., cu ceramică și plastică specifice), Petrești (sf. mileniului III î.C., cu ceramică pictată tricrom și figurine feminine cu brațele în cruce) și Coțofeni (2500-1800 î.C., cu ceramică alcătuită din pahare, căni, cupe cu picior etc).

Pe teritoriul localității, în anul 2009 s-a amenajat un teren de golf pentru desfășurarea concursului „Alba Golf Challenge”
Lăcașuri de cult
Obiectiv memorial
Monumentul Eroilor Români din Primul și Al Doilea Război Mondial. Monumentul este de tip obelisc și este amplasat în centrul localității. Acesta a fost ridicat pentru cinstirea memoriei eroilor români căzuți în Primul și Al Doilea Război Mondial, în anul 1977. Monumentul, cu o înălțime de 8 m, este realizat din beton, placat cu marmură, iar împrejmuirea este asigurată cu un gard din fier forjat. Pe fațada obeliscului este un înscris comemorativ, cu textul: În amintirea eroilor care au făcut suprema jerfă pentru realizarea unității naționale, pentru apărarea libertății și suveranității patriei.

Pianu de Jos sau cel mai mare teren natural de golf din România

Pianu de Jos, comună din judeţul Alba este recunoscută datorită faptului că găzduieşte cel mai mare teren natural de golf din ţară. Sute de iubitori ai golfului din toată lumea vin anul la Pianu de Jos pentru a-şi încălzi crosele şi pentru a parcurge traseul amenajat „de 5 stele” al terenului de golf.

DESTINATII TURISTICE

situată chiar în reşedinţa de judeţ este o cetate cu bastioane de tip Vauban construită în formă de stea la începutul secolului al XVIII-lea, şi care se află în prezent într-un amplu proces de restaurare fiind tot mai valorificată din punct de vedere turistic. Cetatea este împărţită în mai multe trasee turistice şi astfel, cei interesaşi pot să parcurgă Traseul celor Trei Fortificaţii, Traseul Porţilor, Traseul Neamului Românesc, Traseul Sudic, Traseul Estic sau Traseul Nordic. Se vor remarca pe aceste trasee sclădiri şi elemente istorice de o deosebită valoare, precum palate, monumente, statui sau instituţii istorice: Muzeul Naţional al Unirii, Sala Unirii, Biblioteca Batthyaneum sau cele două catedrale, Catedrala Încoronării şi Catedrala Romano-Catolică, Palatul

Este o construcţie de tip romanic care a intrat în Lista Patrimoniul Mondial UNESCO datorită faptului că s-a păstrat până astăzi în condiţii foarte bune, Cetatea Câlnic este unul dintre cele mai bine conservate monumente din Transilvania.

Râpa Roşie este cu siguranţă una din frumuseţile judeţului Alba, un loc despre care se ştiu puţine lucruri. Aflată la doar 3 kilometri de Sebeş, Râpa Roşie are milioane de “riduri” roşii, care se pot vedea din satelit. Acesta este locul ideal pentru iubitorii de aventuri cu parapanta

Transalpina sau Drumul Regelui este o şosea pe cât de spectaculoasă, pe atât de periculoasă fiind cea mai înaltă şosea din România. Transalpina străbate Munţii Parâng de la nord la sud, prin judeţele Alba, Sibiu, Vâlcea şi Gorj şi ajunge până la altitudinea de 2.154 de metri în Pasul Urdele.

Valea Frumoasei

4. Valea Frumoasei din Sebes merita sa-i acordati cateva ore de atentie, macar pentru izvoarele sale cu apa rece si padurile verzi. Este o zona salbatica, virgina, cu vai adanci si cascade la tot pasul, poienite ascunse si poteci numai bune pentru drumetie.

“Frenetic, colorful, and a curious amalgamation of past and present.”

With us, you’ll spend three nights in Bangkok, witnessing its remarkable sights and immersing yourself in the local culture. But don’t delay—space on this trip is sure to fill quickly.
TOP Call Now ButtonCall Now